Over Congodorpen

49 jaar geleden startte Congodorpen, toen nog als CDI Bwamanda, met haar activiteiten in Congo. Op 22 november 1969 kwam landbouwingenieur Jacqueline Vanheers aan in Bwamanda. 2019 is een feestelijk jaar voor Congodorpen, waarin we het 50 jarig bestaan uitgebreid gaan vieren.

Congodorpen ondersteunt en stimuleert de lokale samenwerking, het onderwijs en de gezondheidszorg voor meer dan 200.000 mensen in 190 dorpen.
Congodorpen droomt van landbouwgebieden waar de bevolking actief deelneemt aan de economie en meebouwt aan een duurzame toekomst; waar mensen in hun basisvoorzieningen kunnen voorzien en jongeren toegang hebben tot degelijke opleidingen; waar gezondheidzorg beschikbaar is aan een aanvaardbare kost. Om die duurzame ontwikkeling in DR Congo te stimuleren, zet Congodorpen projecten op touw samen met lokale partners. We gaan steeds uit van een participatieve benadering, waarbij de bevolking zelf haar noden, mogelijkheden en prioriteiten aangeeft, steeds binnen de drie pijlers van ons actieterrein: werk, school en zorg.

Congodorpen in cijfers

140

DONATEURS

100

VRIJWILLIGERS

190

DORPEN

184

SCHOLEN

853

ONDERNEMINGEN